Hardlopen, strand, portproeverij

De dag begint vandaag met een hardloop sessie, het blijkt en rechte lijn te worden.

Na douchen en ontbijt gaan we met de metro naar het strand. Een groot strand waar het goed toeven is. We lopen naar de plek waar ik vanmorgen al hardgelopen heb, en pakken daar de bus naar het centrum.

Er blijkt een ladiesrun te zijn geweest, het is druk met roze hardlopers en politie. Daar moest Niels toch nog zijn voor de aangifte van zijn portemonnee. We nemen daarna de metro naar de andere kant van de Douro voor een rondleiding bij een porthuis.

De kabelbaan brengt ons beneden voor een lunch en de rondleiding bij A. Ramos Pinto. Heel erg leuk. We krijgen aan het einde port te proeven. Daarna met de metro weer naar hotel voor en dutje. We gaan vanavond eten in de buurt van station Sao Bento.