Tour door Porto

Vandaag gaan we eerst kijken of nog kaarten voor Boavista-Benfica. Om 9.30 gaat het kantoortje open, en het stadion is vlak bij het hotel. Helaas gaat het kaantoor pas om 10.30 open, maar als het zover is blijkt het weer 11.00 te zijn. Niels wil graag nog even wachten, maar de rest is er klaar mee. We spreken in het centrum af. Na een half uurtje belt Niels dat ook om 11.30 er nog niets gebeurde en toen was hij er ook wel klaar mee.

De rondleiding gaat door het centrum van Porto. Hieronder zie je foto’s van de mercado, kerken met blauwe tegels, de hal van het centraal station en als laatste de oude boekhandel Lello.

sAvonds gaan we met de groep taxi naar een typisch portugees tentje; veel licht, tv aan en plastic op de tafels. Er blijken meer Nederlanders deze plek gevonden te hebben, maar dat is niet storend. We zitten klem tussen de deur en de andere tafels. Het eten is geweldig, ik heb een lokaal gerecht Franceshina, een soort tosti gevuld met goed vlees, bedekt met kaas, drijvend in de tomatensaus.

Na het eten gaan Theo en ik met de taci terug, de rest gaat nog los.