Riga en de bezetters

Vandaag is het een zonnige dag met minder wind, waardoor het niet zo koud voelt. Na weer een ruim ontbijt gaan we naar hetĀ Occupation museum. Van 1919 t/m 1991 is Letland bezet geweest door Sovjets, Nazis en weer Sovjets. Een groot deel van de bevolking is omgebracht in kampen. Op een bepaald moment waren de Letten een minderheid in eigen land. Erg indrukwekkend museum, en zelf toegankelijk met een zelf te bepalen bijdrage.

Na een koffie gaan we naar het KGB museum, genaamd het hoekhuis. In dit huis werden gevangenen door de Cheka gevangengehouden tijdens hun ondervraging. We kwamen in ondervragingsruimtes, cellen, kelders, de keuken en de executie kamer. Als je naar Riga gaat moet je dit gezien hebben.

Met Theo ben ik daarna naar het Art Niveau museum gelopen. Dat lig in een wijk met vele prachtige huizen uit die tijd. Het museum is klein, maar met prachtige spullen gevuld. Het ronde trappenhuis is echt een aanrader. Daarna weer door de oude stad naar het hotel.

image image image image image image image image image