Regendag in Guggenheim

In het GuggenheimGuggenheimDe laatste dag in Bilbao is het geen lekker weer. We besluiten om vroeg te ontbijten en om 10.00 bij het Guggenheim museum te zijn. Bagage slaan we op in het hotel onder de trap, en lopend langs de rivier gaan we op weg. Onderweg weer veel hardlopers gezien, Bilbao is echt een sportstad.

De binnenkant van het museum is indrukwekkend. Een hoge centrale hal met veel daglicht. We gaan als eerste naar de hal met de roestige elipsen en slangen van Richard Serra. Stale kunst van Richard SerraEen aparte ervaring om tussen die platen staal te lopen. De andere exposities zijn erg wisselend en vallen niet allemaal in de smaak.

Bar in GuggenheimRond 1 uur hebben we alles gezien en nemen nog een koffie en taartje. Aangezien het blijft regenen en we toch alles in de stad al bekeken hebben, gaan we terug naar het hotel om de koffers te halen. Daarna de bus naar de luchthaven en wachten tot we naar huis vliegen.