Wandelen door Bilbao

Kunst langs de Ria de BilbaoOm 10 uur zaten we lekker aan het ontbijt. Vandaag gaan we Bilbao verkennen. Het weer zit niet helemaal mee; regen en harde wind. We lopen eerst langs de rivier Ria de Bilbao richting Guggenheim.
Ria de BilbaoBij 2 fraaie hoge torens gaan we de brug over.
We vervolgen de weg naar het nieuwe centrum Plaza de Don Frederico Moyùa. Gisteren waren we daar ook langs gekomen. We kiezen nu de richting van het Museo de Bellas Arts. Vanwege de regen gaan we ook naar binnen.
Het is een leuk museum met oude kunsten, veel christelijke printen vanaf 1500 tot deze eeuw. De moderne kunst doet ons niets, maar de tijdelijke tentoonstelling van reclame printen van 1875-1950 is echt prachtig.
PintxosZodra het droog is gaan we door het park weer naar de rivier en lopen langs de rivier terug richting hotel. Bij de Bar Berton gebruiken we onze coupon voor 2 wijn en ieder 5 pintxos.

Het oude station ziet er van buiten leuk uit, maar binnen is het niets. Via het centrale plaza lopen we naar het Alhondiga. AlhondigaEen oud wijnpakhuis dat door Philip Starck is omgebouwd. Op diverse pilaren staan binnen 3 grote kubusvormige zwevende gebouwen. Echt verbluffend. Er blijkt ook een zwembad te zijn en wij kunnen genieten van het onderaanzicht.Zwembad
Via de wijk San Francisco lopen we terug naar het hotel voor ons rustmomentje en even contact met thuis. Vanavond gaan we nog ergens wat eten en daarna naar bed. Voor morgen staat het Museo Guggenheim op het programma.StationMuseo GuggenheimGuggenheim

2 gedachtes aan “Wandelen door Bilbao

  1. lidyenpeter

    Leuk verslag en mooie foto’s. Jammer van het weer, maar dat mag hem de pret niet drukken, toch? Geniet er maar lekker van. Smakelijk eten en een fijne avond. Morgen een mooie dag en een goede vlucht en thuisreis. Liefs Lidy en Peter.