Vertrek naar Bilbao

Uitzicht vanuit hotel
Eindelijk is het zover. We gaan naar Bilbao. De auto wordt in Aalsmeer bij een parking gedropt en wij gaan met een busje naar Schiphol. Even nog een broodje en koffie pakken en genieten van het uitzicht op de startbaan. We waren bijna de tijd vergeten, maar zijn nog net op tijd aan boord.
De vlucht gaat met nogal wat turbulentie, maar we komen veilig aan. Met de bus naar het centrum en daarna een kleine wandeling naar het hotel. Het is lenteachtig warm en lopen zonder jas door de straten. Om half 5 in het hotel tegenover het Teatro Arriago waar een groot internationaal filmfestival is deze week.
Zonder koffer en jas wandelen we door de straatjes van Casco Viejo, de oude stad. Veel barretjes, winkeltjes, restaurantjes en mensen. Erg gezellig is ook de Plaza Nueva, waar we in een bar 2 vino tinto en 4 Pintxos bestellen. Pintxos bij bar BilbaoPintxos zijn een soort tapas, maar dan anders. het zijn broodjes met verschillende soorten beleg die uitgestald zijn over de bar. Erg lekker!
Daarna lopen we rustig naar het restaurant dat Theo ons aangeraden heeft. Een gezellig restaurant bij ons in de straat. We nemen een voorgerecht van gefrituurde balletjes kaas of spinazie. Als hoofdgerecht kiezen we steak en kip, wat er ook prachtig uitziet en goed smaakt. Na het restaurant gaan we lekker naar het hotel voor onze nachtrust.

2 gedachtes aan “Vertrek naar Bilbao