Nacht 20 Trein van Udaipur naar Delhi

Om 5 uur werden we opgepikt bij het hotel. Het station was niet ver van het station. Op het station werd de stoel indeling bekend gemaakt. Het blijkt dat alle gezinnen verdeeld waren over 2 wagons. Grote stress voor de reisleider. Maar goed, toen de trein met iedereen vertrokken was konden we de indeling onderling aanpassen, zodat ieder gezin toch nog bij elkaar zat.
Wij zaten met 2 gezinnen van 5 plus Isabelle in 1 wagons, de 3 andere gezinnen zaten in de andere. Even een verdeling maken van de bedden, maar later blijkt dat iedereen toch graag ergens anders ligt, ook prima. Sommigen liggen boven anderen weer beneden. Er komt iemand langs met pakketjes kussens, lakens en dekens.IMG_0673
Maar eerst wordt er nog gelezen en een otje scrabble gespeeld. Chips en limonade gaan rond, en honderd keer komt de man met thai, koffie of water langs. De zon is snel onder, dus er valt niet veel te zien buiten.
De Indiër waarmee we de coupe delen heeft al 3x ontkend dat hij wil slapen, maar zijn ogen vallen bijna dicht. Na een tijdje gaan we toch maar liggen. Eerst nog met een boek geprobeert, maar even later slapen de meesten.
Om middernacht stoppen we op een station, waar mensen in en uitstappen. Onder Antoine komt nog een man te liggen. Hij kan zijn kussen en lakens niet vinden. Hij wil 1 van mijn kussens hebben, maar zijn pakket ligt tussen onze bagage. IMG_0674Dus uiteindelijk is hij tevreden.
Het slapen gaat niet voor iedereen even goed. We worden vaak wakker van het schommelen, stoppen of van lawaai in de trein. ‘s Morgens om half 7 gaat er een wekker met Indiase muziek, de Indiër wordt wakker. Hij zegt dat we er over een half uur zijn. We stoppen nog bij een paar stationnetjes, maar de eindhalte is Delhi Main.
Onderweg rijden we het laatste stuk door echte sloppenwijken. De mensen wonen tussen het afval naast en op de rails. Ze zitten soms met 5 tegelijk te poepen met hun gezicht naar de langsrijdende trein, en dat zonder enige schaamte of ander ongemak.
Isabelle wordt onrustig want ook de families uit de andere wagon zullen eruit moeten, en we moeten natuurlijk allemaal bij de juiste bus uitkomen.
Als de trein op de eindhalte stopt, stormen er direct 5 dragers de trein binnen die voor geld willen helpen sjouwen. Voor ons hoeft dat niet.IMG_0675
We worden op het station opgewacht door een nieuwe gids. Als iedereen met zijn spullen uitgestapt is, lopen we via een trap op en trap neer naar de bus.
De bus voelt weer vertrouwd, en een half uur later zijn we weer na 3 weken in ons eerste hotel terug, de cirkel is rond. We gaan naar de kamers, ontbijten wat, douchen, slapen en luieren. Vanmiddag gaan we waarschijnlijk nog even door Delhi, en om 23 uur moeten we verzamelen in het hotel voor vertrek naar de luchthaven.